Algemeen:
de KikaKoninginnerit, een uniek initiatief van een unieke man,
Harry Haddering uit Assen: 25 juli - Koopmansplein.

Contact:
Harry Haddering : racesport@planet.nl : tel. 06 2348 6100
Geert Jan Bittink : info@steunjeclub.nl : tel. 0547 36 44 82

Harry Haddering is 35 jaar. Heeft volledige spasme.
Harry woont in Assen. Is een fanatiek liefhebber van de racesport en als zodanig ‘kind aan huis’ op het TT-circuit.

Hij is initiatiefnemer en sterk betrokken bij www.racesport.nl Harry staat heel positief in het leven, is enthousiast en gedreven.

Harry is in 2006 begonnen met de voorbereidingen om op 25 juli 2007 op een aangepaste hometrainer de Koniginnerit van de Tour de France mee te rijden.

KikaKoninginnerit krijgt een vervolg: in 2008 op diverse plaatsen in Nederland
(binnenkort ‘on demand’ verslag op deze website)
Het unieke initiatief van de unieke man, Harry Haddering uit Assen, krijgt volgend jaar zeker een vervolg. Harry, beter bekend als Mister Racesport, heeft onder grote belangstelling, op het Koopmansplein in Assen een topprestatie geleverd. Als eerste gehandicapte wist Harry een rit uit de Tour de France mee te rijden en zelfs te finishen. Via de media, o.m rtv-Drenthe, regioNed, dagblad van het Noorden, en diverse huis aan huis bladen, werd uitvoerig verslag gedaan van dit bijzondere evenement.
Een rit die woensdagmorgen 25 juli omstreeks 10.45 uur van start ging en over ruim 218 kilometer werd verreden. Een beladen rit, die gekenmerkt wordt als de "Koninginnerit" en bij insiders bekend staat als de tourrit waar de beslissing valt in het algemeen klassement. Mister Racesport trok zich er echter weinig van aan en als nuchtere Drent trapte hij de speciaal aangepaste hometrainer ruim zes uur lang rond om de rit uiteindelijk na 6,5 uur te volbrengen en dit geheel dopingvrij. Een luid applaus en € 10.000 opbrengst voor KiKa (met dank voor particuliere giften en giften van de sponsoren Robingco/Assen, Ernst & Young en vele anderen) was het resultaat van deze slopende tocht waarin Harry werd bijgestaan door vele fans waaronder pianist Jan Vayne, die veel respect toonde voor deze prestatie. "Zelf ben ik absoluut niet sportief aangelegd. Ik heb even met Harry meegereden op een hometrainer, maar ik was na die tien minuten al echt kapot", aldus de pianovirtuoos uit Zwolle.

Eurosport commentator Diederick de Vries presenteerde de Kika Koninginnenrit en gaf voor Sportstudio Jan Postema uit Assen nog even een demo "spinning" op een hometrainer. Hij werd hierin op de achtergrond bijgestaan door de "mannen" van Riders for Health en het raceteam van Bertus Folkertsma. Mede dankzij het optreden van een tweetal streetdance groepen en een taekwondo demonstratie team werd het een fantastische gebeurtenis op het Koopmansplein. Harry zelf was na afloop moe maar voldaan "Het laatste uur was zwaar, maar ik ben blij met het resultaat en de goede opbrengst voor Stichting Kika. Ik vond het ook heel leuk dat mensen als Peter Post, Rob Harmeling en Tom van ’t Heck mij via telefoon aanmoedigden en dat in Oldenzaal in de sporthal ook meegefietst werd voor Kika. Ik wil alle vrijwilligers die betrokken waren bij de organisatie heel hartelijk danken, ondermeer ook de mensen van de Jeugdtoer Assen. En natuurlijk Ali en Harry Jan, heel hartelijk dank," aldus de motorsport minnende wielrenner Harry HadderingWoensdag 25 juli
wordt in de Tour de France de zogenaamde Koninginnerit gereden. Het betreft de 16e etappe van Orthez>Gourette naar de Col d’Aubisque. Voor de wielerprofs maar liefst 218 km.

Gelijktijdig zal Harry op een aangepaste hometrainer zijn eigen KikaKoninginnerit op het Koopmansplein in Assen rijden.

Met dit initiatief wil Harry:

 • duidelijk maken dat lichamelijk gehandicapten idealen kennen, zich doelen stellen en topprestaties kunnen leveren
 • onderstrepen dat het voor iedereen zinvol is om in beweging te blijven, ook voor gehandicapten
 • de schijnwerper richten op de activiteiten van de stichting Kika
 • gelden verwerven ten bate van de stichting KiKa, kinderen kankervrij (www.kika.nl)
 • een aanzet geven tot een jaarlijks evenement in juli te koppelen aan de Koninginnerit in de Tour de France, in eerste aanleg nationaal, maar mogelijk internationaal met navolgingHarry stelt zich voor

"Hallo allemaal, mijn naam is Harry Haddering. Ik heb spasme en ben daardoor beperkt in mijn lichamelijke mogelijkheden. Maar vorig jaar kwam ik in contact met fysiotherapeut Harry Keizer van de Molengaard in Assen. Hij bood mij de mogelijkheid om op een aangepaste hometrainer te gaan fietsen. En ik ontdekte hoe leuk dat is. En toen volgde een droom…..ik wil een etappe van de Tour de France meefietsen…..en ik sprak er over met Harry Keizer en met een goede bekende van mij, Geert Jan Bittink, initiatiefnemer van SteunJeClub.nl…… En toen wist ik het zeker……ik wil die etappe van de Tour meefietsen….en ik droomde verder…..over tientallen hometrainers op het Koopmansplein……over fietsen voor een goed doel……samen met de jeugd, samen met volwassenen……fietsen voor Kika, kinderen kankervrij…. Ik fiets de KikaKoninginnerit…… op 25 juli, gekoppeld aan de zwaarste etappe uit de Tour de France, de Koninginnerit ……en ik hoop dat anderen inhaken op dit initiatief, bijvoorbeeld de fitnesscentra in Nederland…… éénmaal per jaar fietsen voor een goed doel……en ik vraag jullie om een financiële bijdrage over te maken voor Kika……en ik hoop dat ook het bedrijfsleven mij steunt…….mijn droom….mijn doel…..ik ga er voor!" Harry Haddering

Organisatie en (rand)progamma
De organisatie van dit evenement is in handen van Harry Haddering en de Stichting SteunJeClub.nl, in samenwerking met vrijwilligers van de organisatie van de Jeugdtour Assen en fysiotherapie De Molengaard.

Fietsen op minimaal 40 hometrainers

Er worden binnen een Arena op het Koopmansplein in Assen op 25 juli minimaal 40 hometrainers geplaatst. Vanaf het moment van de officiële start van de Koninginnerit in de Tour de France zal Harry Haddering, af en toe enige tijd afgewisseld, op zijn aangepaste hometrainer deze touretappe meefietsen.

En als het regent op 25 juli?

Harry is een echte ‘bikkel’. Dus ook als het op 25 juli (hard) regent gaat het evenement gewoon door. Voor iedereen een extra reden om Harry ook dan te steunen.

Harry levert een bijzondere inspanning en doet dat voor Kika
Harry heeft zich maandenlang voorbereid op de KikaKoninginnerit.
Hij zal op zijn aangepaste fiets zoveel mogelijk kilometers van de Touretappe meefietsen. Daarvoor traint hij inmiddels zes dagen in de week.
" Ik vind het gewoon heel leuk om te doen en kan door mijn actie ook de aandacht vestigen op Kika. En natuurlijk hoop ik dat mensen een bijdrage geven voor al het goede werk van Kika. Dat zal ik bijzonder op prijs stellen," zegt Harry Haddering.

Harry hoopt dat heel veel mensen gebruik maken van de mogelijkheid om enige tijd mee te fietsen op de hometrainers….."Dat is voor mij zeker stimulerend," zegt hij daarover. "Het doet er niet toe hoelang kinderen of volwassenen meefietsen, dat mag 10 minuten zijn of een half uur. Veel belangrijker vind ik het idee dat mensen mij daarmee steunen om Kika onder de aandacht te brengen"……..

De KikaKoninginnerit live via internet

Het evenement in Assen wordt uitgezonden via internet (www.kikakoninginnerit.nl).
Er vinden korte interviews plaats met de deelnemers en af en toe zijn ook via tv-schermen ook beelden te zien vanuit de grote Koninginnerit in Frankrijk.

Randprogramma met o.m. Jan Vayne

Het evenement wordt ‘aangekleed’ met muziek en een randprogramma. Laat je verrassen en kom allemaal naar Assen op 25 juli.

Het randprogramma KikaKoninginnerit krijgt steeds meer vorm. Zo heeft piano virtuoos Jan Vayne inmiddels zijn medewerking toegezegd. Jan zal tal van improvisaties laten horen. De opbrengst van cd’s van Jan Vayne die op 25 juli verkocht worden gaat naar Kika. Verder staan er bijzondere optredens gepland van een Streetdance groep en een Djembe percussiegroep.

Steun Harry, Steun Kika.
Of je nu wel of niet meefietst met de KikaKoninginnerit, steun Harry en daarmee de stichting, want met je steun winnen kinderen jaren eerder van kanker.
KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: Sophia in Rotterdam, Willem-Alexander in Leiden, VU medisch centrum en Emma in Amsterdam, Wilhelmina in Utrecht, Beatrix in Groningen en UMC St. Radboud in Nijmegen. Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vraagt. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag.
Stort een bijdrage op rekening nummer 3311 3311 3 van SteunJeClub.nl onder vermelding van KikaKoninginnerit.
Hartelijk dank namens Harry en de stichting Kika.


Wilt u de KikaKoninginnerit sponsoren?
Wij treden daarover graag met u in overleg.

 • (Hoofd)sponsor van de KikaKoninginnerit
 • Uitingen op het Koopmansplein (KikaKoninginnerit Arena)
 • Uitingen tijdens de live uitzending van het evenement via internet
 • Adoptie van een (aantal) hometrainer(s): met commerciële uiting
 • Sponsoring programma onderdeel van het randprogramma: in overleg.
 • De organisatie staat open voor ideeën/suggesties

Contactpersoon sponsoring:
Geert Jan Bittink: tel. 0547 36 44 82
e-mail: info@steunjeclub.nlInhaken op dit initiatief?

Medewerkers van bedrijven, evenementen organisaties, fitnesscentra, etc. die willen ‘inhaken’ op het initiatief van Harry Haddering kunnen hierover in gesprek treden met Geert Jan Bittink, tel. 0547 36 44 82 -e-mail: info@steunjeclub.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Algemeen: de KikaKoninginnerit

Harry stelt zich voor

Organisatie en (rand)programma

Wilt u de KikaKoninginnerit sponsoren?

Inhaken op dit initiatief?
 
Algemeen: de KikaKoninginnerit

Harry stelt zich voor

Organisatie en (rand)programma

Wilt u de KikaKoninginnerit sponsoren?

Inhaken op dit initiatief?
 
Algemeen: de KikaKoninginnerit

Harry stelt zich voor

Organisatie en (rand)programma

Wilt u de KikaKoninginnerit sponsoren?

Inhaken op dit initiatief?
 
Algemeen: de KikaKoninginnerit

Harry stelt zich voor

Organisatie en (rand)programma

Wilt u de KikaKoninginnerit sponsoren?

Inhaken op dit initiatief?
 
Algemeen: de KikaKoninginnerit

Harry stelt zich voor

Organisatie en (rand)programma

Wilt u de KikaKoninginnerit sponsoren?

Inhaken op dit initiatief?